La transmissió cultural al currículum de Música d’Educació Primària analitzada des dels llibres de text

Clara Martínez

El passat 4 de març, Clara ens va delectar amb el seu treball d’investigació. Amb un llenguatge ben clar, concís i emocionat ens va explicar el procés que havia dut a terme per a arribar a concloure la gran importància que tenen, en la regulació cultural i el control del treball docent, els materials que s’utilitzen a les aules, en aquest cas a les de Música. I com aquests mostren algunes idees però obliden altres.

Com és possible que al S.XXI encara hi haja editorials que, en el món musical, mostren la dona amb diferents funcions a la dels homes? O que no apareguen quasi xiquets i xiquetes orientals a les imatges? O que la nostra música tradicional quede relegada a un xicotet raconet? O quant de costós és fer una investigació i els interessants mètodes que hi ha per a realitzar-les? O… moltes altres suggerents aspectes que haurien de preocupar a l’entorn educatiu i fonamentalment al professorat que és qui s’encarrega de fer la selecció d’eixos materials.

Gràcies, Clara per l’esforç de la investigació i els resultats que has volgut compartir amb nosaltres! T’animem a que continues fent feina i que desprès ens la contes.

Si en voleu saber més coses, es poseu en contacte amb nosaltres i us facilitarem com connectar amb Clara.

Ressenya de la activitat: Xerrada-col·loqui amb Clara Martínez – 04/03/2017